MOJA ŠPORTNA POT

Moja športna pot se je začela leta 1996, ko sem kot član SB Racing debitiral na dirki za državno prvenstvo v GHD GRGAR “96” z najetim avtomobilom Renault Clio Williams. Čar dirkanja, vonj bencina in adrenalina so me tako zasvojili, da sem še isto leto odpeljal še dve dirki, zadnjo v letu 1996 že z Lancio Delto HF Integrale v Buzetu, ki me je tako očarala, da sem si naslednje leto kupil svojo Lancio Delto HF, ki je od takrat doživela nešteto revolucij in prenov.

1996

1998 – 2003

Naslednje leto sem se preizkusil v zame še vedno kraljevski disciplini – rallyju. Nato sem leta 1998 po odpeljani celi sezoni slavil zmago v FIA International Hillclimb Challenge.

Od tega se mi je vtisnila v spomin zadnja dirka, ki smo jo peljali v Dubrovniku.

Zasluge za moje članstvo v klubu AMD Slovenija Avto ima sekretar Davorin Možina, ki me je s kratkim, a utemeljenim pogovorom prepričal, da je to klub, ki je z mojega vidika na prvem mestu, za kar sem mu še vedno hvaležen. Po nekaj letih premora v rallyju sem zopet pritrdil sovoznikov sedež.

Naslov državnega podprvaka v rallyju sem osvojil leta 2003 s sovoznikom Juretom Krizmaničem, s katerim sva bila kar nekaj let ekipa in ga lahko mirne duše uvrstim med visoko nadarjene sovoznike.

2004 – 2007

Leta 2004 sem kot prvi Slovenec sedel za volan WRC dirkalnika Peugeot 206 in z njim odpeljal domačo gorsko dirko v Ilirski Bistrici. Od tu imam občutke, ki jih človek ne pozabi, dokler mu služi spomin.

Celotno sezono v gorsko-hitrostnih dirkah sem odpeljal leta 2007 in osvojil prvi naslov državnega prvaka.

Vsa leta pa seveda nisem pustil dirkaškega kombinezona nedotaknjenega, saj sem vsako sezono odpeljal nekaj dirk.

Na svoji 23-letni športni poti smo osvojili sedem naslovov državnega prvaka

V letih 2007, 2011 ter 5 let zapored – 2015, 2016, 2017, 2018 in 2019.

2018

Leto 2018 nam bo zagotovo ostalo v enem izmed najlepših spominov, saj smo veliko pripomogli skupaj s kolegi iz slovenske reprezentance, da smo na FIA Hill Climb Masters 2018 v Gubbiu (Italija) osvojili 3. mesto med 21 državami ter enega največjih uspehov na moji športni poti – naziv AVTOMOBILIST LETA 2018.

Lansko leto je v naši ekipi pustilo poseben pečat in sedmi naslov, ki smo ga osvojili, štejemo za enega izmed največjih. Po dobrem začetku sezone sem na GHD Gorjanci 2019 doživel težko nesrečo; jaz sem jo na srečo odnesel brez praske, avto pa je bil popolnoma razbit. Z ekipo smo stopili skupaj in v 77 dneh, ki so bili naporni in težki za vse nas, ter z voljo in srčnostjo naredili popolnoma nov dirkalnik in se tako udeležili domače dirke v Ilirski Bistrici, kjer smo slavili zmago.

2019

Seveda za vse te uspehe nisem zaslužen sam, ampak moja celotna ekipa HBB MOTORSPORT – GRADMAX RACING TEAM:

Marjan Uršič – HANS, Primož Podboj, Boris Kristan, Duško Ludvik, Dejan Vidmar – BISTRI, Sanja Popović ter Martina, Kelly, Špela in Urška Bubnič.

Zahvalil bi se še drugim, ki so dali svoj vložek v moji športni karieri, a jih v tem kratkem opisu nisem omenil. Zahvaljujem se vsem navijačem, podpornikom, sponzorjem naše ekipe, ki nas spremljajo na vseh dirkah po Sloveniji in tujini ter meni in ekipi v težkih trenutkih dajejo moč in voljo, da človek vztraja.

HVALA VSEM IN VSAKEMU POSEBEJ!

HBB MOTORSPORT – GRADMAX RACING TEAM

HBB MOTORSPORT – GRADMAX RACING TEAM

HBB MOTORSPORT – GRADMAX RACING TEAM

HBB MOTORSPORT – GRADMAX RACING TEAM

HBB MOTORSPORT – GRADMAX RACING TEAM

HBB MOTORSPORT – GRADMAX RACING TEAM